JijUniek – Organisatie

Over de organisatie 

JijUniek is een kleinschalige zorgaanbieder die ondersteuning biedt aan mensen vanaf 18 jaar met een licht verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. We geloven in de kracht van kleinschaligheid, we hechten veel waarde aan persoonlijk contact en bouwen samen met de cliënt aan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. Dit doen we door te werken in een klein team met vaste en vertrouwde begeleiders. Dit creëert rust, zekerheid en continuïteit. Door de kleinschalige zorg en onze flexibiliteit kunnen wij de tijd bieden die onze cliënt daadwerkelijk nodig heeft.  

We zijn gevestigd in Gemeente Kampen en verlenen hier onze zorg.  

JijUniek, WijUniek, SamenUniek! 

JijUniek biedt individuele begeleiding in de thuissituatie (zie: JijUniek), we organiseren dagelijks activiteiten voor onze cliënten (zie: WijUniek) en we creëren een samenwerking met het netwerk van de cliënt en andere zorgprofessionals (zie: SamenUniek). Wij vinden het belangrijk dat cliënten niet alleen individuele begeleiding ontvangen, maar ook (leren) functioneren en participeren in een groep. JijUniek vindt dit belangrijk aangezien zij in de maatschappij ook met anderen te maken hebben. Tevens kunnen zij door deelname aan de groepsmomenten nieuwe mensen leren kennen en hiermee hun netwerk uitbreiden. Wij zijn een kleinschalige organisatie en hechten veel waarde aan kwaliteit en professionaliteit, daarom werken wij samen met andere zorgprofessionals.  

Triple-C methodiek 

Binnen JijUniek wordt er gewerkt met de Triple-C methodiek. Het doel van deze methodiek is dat cliënten zoveel mogelijk ‘het gewone leven’ ervaren; dit is iets waar JijUniek ook naar streeft. De manier waarop wij handelen en de cliënten bejegenen komt voort uit het gedachtengoed van de Triple-C methodiek. Er wordt niet gericht op het controleren of beheersen van probleemgedrag, maar op de onderliggende onvervulde menselijke behoeften. Als onvervulde menselijke behoeften weer worden ingevuld, nemen stress en probleemgedrag af. 

Voor meer informatie ga je naar de pagina ‘Triple-C in een notendop’. 

Kwaliteitskeurmerk 

JijUniek is ISO9001:2015 gecertificeerd.

Missie  

Vanuit unieke en persoonlijke ondersteuning zetten wij ons in om mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek het gewone leven te laten ervaren. 

Visie 

JijUniekWijUniekSamenUniek. Jij bent uniek en het waard om ‘het gewone leven’ te ervaren, waarin je een betekenisvolle plek in de maatschappij hebt. Wij willen weten wie jij bent, jou écht leren kennen en dagelijks aansluiten bij jouw leefwereld en ondersteuningsvragen. Wij geloven erin dat jij weet welke keuzes je wil maken en zullen jou hierin ondersteunen, zodat jij kunt groeien in je vaardigheden.  

Wij zijn Uniek. Je bent niet alleen op de wereld, daarom vinden wij het belangrijk dat jij ook (dagelijks) de keuze hebt om je in een groep te ontwikkelen. De groep wil weten wie jij bent en jou ondersteunen daar waar zij kunnen. Samen bouwen we aan jouw vaardigheden, een gezonde leefstijl en het uitbreiden van je netwerk. 

Samen zijn wij Uniek. JijUniek streeft naar de kracht van kleinschaligheid en werkt dagelijks samen met andere zorgprofessionals, maar ook met jouw netwerk. Samen kunnen wij jou nog beter leren kennen en ondersteunen, want samen weten we meer. 

Het Team

Werken bij JijUniek

Vacatures: