JijUniek – Organisatie

Over de organisatie 

JijUniek is een kleinschalige zorgaanbieder die ondersteuning biedt aan mensen vanaf 18 jaar met een licht verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. We geloven in de kracht van kleinschaligheid, we hechten veel waarde aan persoonlijk contact en bouwen samen met de cliënt aan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. Dit doen we door te werken in een klein team met vaste en vertrouwde begeleiders. Dit creëert rust, zekerheid en continuïteit. Door de kleinschalige zorg en onze flexibiliteit kunnen wij de tijd bieden die onze cliënt daadwerkelijk nodig heeft.  

We zijn gevestigd in Gemeente Kampen en verlenen hier onze zorg.  

JijUniek, WijUniek, SamenUniek! 

JijUniek biedt individuele begeleiding in de thuissituatie (zie: JijUniek), we organiseren dagelijks activiteiten voor onze cliënten (zie: WijUniek) en we creëren een samenwerking met het netwerk van de cliënt en andere zorgprofessionals (zie: SamenUniek). Wij vinden het belangrijk dat cliënten niet alleen individuele begeleiding ontvangen, maar ook (leren) functioneren en participeren in een groep. JijUniek vindt dit belangrijk aangezien zij in de maatschappij ook met anderen te maken hebben. Tevens kunnen zij door deelname aan de groepsmomenten nieuwe mensen leren kennen en hiermee hun netwerk uitbreiden. Wij zijn een kleinschalige organisatie en hechten veel waarde aan kwaliteit en professionaliteit, daarom werken wij samen met andere zorgprofessionals.  

Triple-C methodiek 

Binnen JijUniek wordt er gewerkt met de Triple-C methodiek. Het doel van deze methodiek is dat cliënten zoveel mogelijk ‘het gewone leven’ ervaren; dit is iets waar JijUniek ook naar streeft. De manier waarop wij handelen en de cliënten bejegenen komt voort uit het gedachtengoed van de Triple-C methodiek. Er wordt niet gericht op het controleren of beheersen van probleemgedrag, maar op de onderliggende onvervulde menselijke behoeften. Als onvervulde menselijke behoeften weer worden ingevuld, nemen stress en probleemgedrag af. 

Voor meer informatie ga je naar de pagina ‘Triple-C in een notendop’. 

Kwaliteitskeurmerk 

JijUniek is ISO9001:2015 gecertificeerd.

Missie  

Vanuit unieke en persoonlijke ondersteuning zetten wij ons in om mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek het gewone leven te laten ervaren. 

Visie 

JijUniekWijUniekSamenUniek. Jij bent uniek en het waard om ‘het gewone leven’ te ervaren, waarin je een betekenisvolle plek in de maatschappij hebt. Wij willen weten wie jij bent, jou écht leren kennen en dagelijks aansluiten bij jouw leefwereld en ondersteuningsvragen. Wij geloven erin dat jij weet welke keuzes je wil maken en zullen jou hierin ondersteunen, zodat jij kunt groeien in je vaardigheden.  

Wij zijn Uniek. Je bent niet alleen op de wereld, daarom vinden wij het belangrijk dat jij ook (dagelijks) de keuze hebt om je in een groep te ontwikkelen. De groep wil weten wie jij bent en jou ondersteunen daar waar zij kunnen. Samen bouwen we aan jouw vaardigheden, een gezonde leefstijl en het uitbreiden van je netwerk. 

Samen zijn wij Uniek. JijUniek streeft naar de kracht van kleinschaligheid en werkt dagelijks samen met andere zorgprofessionals, maar ook met jouw netwerk. Samen kunnen wij jou nog beter leren kennen en ondersteunen, want samen weten we meer. 

Het Team

Werken bij JijUniek

Lijkt het jou leuk om bij JijUniek te werken? Zie onderstaande vacature.

 

Publicatiedatum: 06 maart 2020

Vacature Begeleider bij JijUniek (6-12 uur)

Bij welke organisatie kom je te werken?

Organisatie JijUniek
JijUniek is een kleinschalige zorgaanbieder, gevestigd in Kampen. JijUniek biedt ondersteuning aan mensen vanaf 18 jaar met een licht verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. De cliënten van JijUniek wonen zelfstandig of wonen nog bij ouders en zijn allen woonachtig in Gemeente Kampen. Allemaal ontvangen zij 24-uurs zorg in nabijheid.

Wij geloven in de kracht van kleinschaligheid, hechten veel waarde aan persoonlijk contact en bouwen samen met de cliënt aan een onvoorwaardelijke ondersteuningsrelatie. Dit doen wij door te werken in een klein team, met vaste en vertrouwde begeleiders. Voor de cliënt creëert dit rust, zekerheid en continuïteit.

“Onze missie is om ons vanuit unieke en persoonlijke ondersteuning in te zetten, om mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek het ‘gewone’ leven te laten ervaren.”

JijUniek, WijUniek, SamenUniek
De organisatie JijUniek is onderverdeeld in drie delen.

 • JijUniek biedt individuele begeleiding in de thuissituatie.
 • WijUniek zijn de groepsmomenten waarop de cliënten bij elkaar kunnen komen voor dagelijkse activiteiten. Wij vinden het van belang dat een cliënt niet alleen individuele begeleiding ontvangt, maar ook leert te functioneren en te participeren binnen een groep. In de maatschappij hebben zij ook te maken met anderen en daarnaast biedt het hen de kans om hun netwerk uit te breiden.
 • SamenUniek is JijUniek als organisatie, in samenwerking met het netwerk van de cliënt en andere zorgprofessionals. We zijn een kleinschalige organisatie en hechten veel waarde aan kwaliteit en professionaliteit, daarom werken wij samen met andere zorgprofessionals.

Triple-C Methodiek
 De manier waarop wij handelen en de cliënten bejegenen, komt voort uit het gedachtengoed van de Triple-C methodiek. Er wordt niet gericht op het controleren of beheersen van probleemgedrag, maar op de onderliggende, onvervulde menselijke behoeften. Als onvervulde menselijke behoeften weer worden ingevuld, nemen stress en probleemgedrag af. Het doel van de methodiek is dat cliënten zoveel mogelijk ‘het gewone leven’ ervaren.


Hoe zien jouw werkdagen eruit?

Jouw werkdagen zullen uit de volgende werkzaamheden bestaan:

 • Individuele Begeleiding: De individuele begeleiding vindt voornamelijk in de ochtend plaats. Cliënten starten hun dag en maken zich klaar om naar het werk of dagbesteding te gaan.
 • Overlegmomenten: Elke organisatie heeft overlegmomenten en zo heeft JijUniek die ook. Op een aantal vaste momenten in de week komen de begeleiders van JijUniek bij elkaar om onder andere zorgplannen en evaluaties te bespreken of uit te werken, maar ook om op wat uitgebreidere manier een overdracht te doen of bijzonderheden te bespreken. Daarnaast kunnen er tijdens dit soort momenten ook overleggen gepland worden met het netwerk of andere zorgprofessionals.
 • WijUniek (Groepsactiviteiten): Dagelijks vinden er groepsactiviteiten plaats waar de cliënten aan mogen deelnemen. Dit zijn zij niet verplicht, maar wij stimuleren dit wel. De groepsactiviteiten bestaan onder andere uit samen koken, samen eten, gezelligheid, sporten en thema-avonden.
 • Bereikbaarheidsdienst: JijUniek biedt 24-uurs zorg in nabijheid. Dit betekent dat er bereikbaarheidsdiensten worden gedraaid; zowel overdag als ’s nachts.


Dit ben, of kun, jij

Je bent enthousiast, energiek en hebt kennis van jongvolwassenen en volwassenen met een licht verstandelijke beperking en/of psychiatrische problematiek. Naast dat je hier kennis van hebt, heb je er ook affiniteit mee. Je stelt je flexibel op en kan aansluiten bij hun leefwereld. Cliënten voelen zich door jou gezien en begrepen. Je toont empathie, maar weet op de juiste momenten ook stevig in je schoenen te staan. Je signaleert niet alleen, maar onderneemt hier ook actie op. Je bent voorspelbaar; je zegt wat je doet en doet wat je zegt. Zowel verbaal als schriftelijk beschik jij over communicatieve vaardigheden en ook weet je die op een juiste manier af te stemmen aan het niveau van degene die jij tegenover je hebt. Het ene moment zit je namelijk nog in een overleg met een zorgprofessional, maar het volgende moment ben je weer in gesprek met een cliënt. In de ochtenden bied je voornamelijk individuele begeleiding en in de middag houd je je bezig met groepsactiviteiten. In de middag weet jij je aandacht te verdelen over meerdere cliënten, ook wanneer je met één cliënt staat te koken. Je hebt affiniteit met sport en bewegen en weet wat een gezonde leefstijl inhoudt, dit laatste draag je ook over aan cliënten, want je bent immers een voorbeeld voor hen! Je bent zelfstandig en beschikt over een verantwoordelijkheidsgevoel, deze vaardigheden komen goed van pas wanneer jij bereikbaarheidsdiensten draait.

Vereisten om bij JijUniek aan het werk te kunnen

 • Woonachtig in gemeente Kampen.
 • In het bezit van rijbewijs B.
 • Door de weeks beschikbaar, maar ook in het weekend en op avonden.
 • Minimaal MBO4 werk- en denkniveau én in het bezit van een diploma (gerelateerd aan Social Work).


Wat bieden wij jou?

JijUniek biedt jou een unieke, afwisselende werkplek met een jong, fris en gezellig team. Door het afwisselende werk vliegt een werkdag zo voorbij en leer- en ontwikkel je allerlei soorten vaardigheden. Wij verwachten flexibiliteit van jou en andersom is dit ook wat wij jou bieden.

JijUniek biedt een marktconform salaris (CAO gehandicaptenzorg).

 

Wij kijken uit naar jouw CV en motivatiebrief; laat vooral zien wie jij bent! Solliciteren kan door te mailen naar info@jijuniek.nl. Reageren kan tot 3 april 2020.

Onze voorkeur gaat uit naar mailen in plaats van bellen. Mocht je ons toch telefonisch willen spreken, stuur dan een mail en wij nemen contact met je op.